BATKIN İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1951 yılında Batkın İlkokulu olarak tek derslik formatında hizmete açılmıştır. Köy halkı tarafından yapılan kurum binamız 1965 yılına kadar eğitim-öğretime devam etmiştir. 1965 yılında planlı 2 derslikli olarak tekrar hizmete açılmıştır. 1996 yılında köy halkının girişimi ve katkılarına devlet desteği de sağlanarak günümüz okul binası yapılmıştır. 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kurumumuzda taşımalı eğitim süreci başlamıştır. 1997 yılında 10370/Y tipi proje ile 4 katlı olan okulumuz günümüzde Batkın İlkokulu ve Batkın Ortaokulu adı altında Batkın, Sarıyar, Yörücek, Kiremitlik, İbrice, Hasköy, Sarnıç köyü öğrencilerinin eğitim gördüğü taşıma merkezi olarak hizmet vermektedir.