TEKİRDAĞ / MALKARA - Batkın İlkokulu

Ock

Okul panomuza geleneksel sporlarımızı tanıtan afişler asılarak çocuklarımıza tanıtılmaya çalışıldı.

Ock

Toplum içindeki israf etme düşüncesini yıkmak, tutumlu olmanın her zaman kazandırdığını öğretmek amacıyla öğrenciler için pano hazırlayıp "Atık Kağıt Yarışması" düzenlendi. En çok kağıt toplayan sınıflara ödülleri verildi.

Ock

İlkokullarda "Sevgi ve Saygı" temalı resim yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Ock

Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerimize meslekler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ock

Soğuk havalarda kuşların soğuktan korunması için kuş yuvaları yapılarak okul bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Ara

Sağlık kuruluşları ile işbirliğine gidilerek öğrencilere sağlıklı beslenme, fiziksel etkinlikler konulu eğitim verildi.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında sınıf panoları düzenlendi. Çocuklara her bireyin bir engelli adayı olduğu açıklandı.

Ara

El Yıkama, Hijyen ve Diş Sağlığı ile ilgili okul "Sağlık, Temizlik ve Beslenme" kulübü ilk ve ortaokul öğrencilerini bu konuda bilgilendirdi. Sınıf rehber öğretmenleri de düzenledikleri veli toplantılarında bu konu hakkında veli bilgilendirmesi yapıldı.

Ara

Okulumuz Beslenme dostu okul projesi kapsamında ilkokullarda her Salı "süt günü" , her Perşembe "meyve günü" etkinliği düzenlemektedir. Yine aynı proje kapsamında ilkokul birinci sınıflara ayın sebze ve meyvesi tanıtılmaktadır.

Okulumuz Beslenme dostu okul projesi kapsamında ortaokul öğrencileri ile her Çarşamba derse başlamadan önce beş dakika fiziksel etkinlikler düzenlenmektedir.

EBA

Sınıflarımızda EBA portalı aktif olarak kullanılmaktadır.

Ara

Okulumuz sınıf öğretmenlerinin hazırladıkları ders içi materyalleri EBA'ya yüklendi.

Ara

Okulumuz ilkokul öğrencilerine okula yönelik tutumunu belirlemek amacıyla anket çalışması yapıldı.

Ara

Malkara Belediyesi tarafından dünya kitap günü kapsamında düzenlediği kitap toplama kampanyası sonucu getirilen kitaplar sınıf ve okul kitaplığımızda yerini aldı. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederiz.

Ara

Zamana yenik düşse de, artık eski işlevini kaybetse de her birinin ayrı bir yaşanmışlığı, hatırası olan buram buram tarih kokan, kültürel değeri olan ürünlerimizden velilerimizin desteğiyle bir sergi oluşturduk.Öğrencilerimizin geçmişin tadına varmasını sağlamaya çalıştık.

Ara

Okulumuz koridorlarında ve Öğretmenler odasında kitap okuma alanları oluşturarak kitap okumanın farkındalığını arttırmayı hedefledik.Öğrencilerimize örnek olmak için her zaman çalışıyoruz.